Hráči 

Džetro

Dzetro mensi

Petr Ritzka alias Džetro je kytarista, propagátor akustického blues a zakladatel kapely Retro Blues, která má na svém kontě stovky koncertů akustického blues v České Republice a Polsku. . 

Ptakustik

Ptakustik mensi

Ptakustik je pseudonym Tomáše Ptáčka, bývalého kytaristy a zpěváka punk-rockové formace Punkhart, který přešel žánrovou obrodou a z elektrických kytar přešel na ty akustické - od punkrocku k akustickému popu. Po rozpadu své kapely a hudební pauze se vrhnul v r. 2013 na vlastní sólovou dráhu s akustickou kytarou a looperem. Doslova přes noc se z něj stal kytarista, zpěvák, textař, skladatel a interpret v jedné osobě. V roce 2015 se zúčastnil největší tuzemské klubové soutěže kapel Radegast Líheň a vyšel z ní jako nejlepší český interpret a druhý celkově.

Mário Šeparovič

 Mario mensi

Mário Šeparovič je skvělý zpěvák, multiinstrumentalista a především kytarista, kterému se též někdy přezdívá „Ostravský Eric Clapton". Nejen proto, že jeho hudba vychází z blues, ale také pro jeho nadžánrový přístup a hráčské umění. Často se objevuje v ostravských klubech se svojí kapelou El Rey a Michalem Žáčkem nebo jej můžete slyšet v muzikálech Jesus Christ Superstar, Donaha! (Hole dupy) a dalších v Divadle Jiřího Myrona, kde hraje kytarové party, před letními kiny na nábřeží Ostravice a při velké spoustě dalších krásných phudebních událostí.

Marek Vaňkát

Marek Vaňkát menší

Marek Vaňkát je multiinstrumentalista, skladatel, především ale kytarista, hrající na akustické i elektrické kytary. Přes jasně rozpoznatelné bluegrassové kořeny právě pro svoji otevřenost všem žánrům postupně získává zkušenosti v country, bluegrassu, folku nebo folkrocku, blues, rocku i pop music po boku menších i větších ryb hudebního světa. Do "republikové" úrovně pronikl především v doprovodné kapele finalistky superstar Zuzany Mikové, postupem času se stává uznávaným nájemným muzikantem a pro snahu o kreativní, profesionální a citlivý přístup k aranži také vyhledávaným studiovým hráčem.

Jan Anděl

andel mensi

Jan Anděl je kytaristou akustické rock&rollové kapely The Fellas z Karlových Varů. Jeho kapela je známá pro svůj typický akustický zvuk a zaměřuje se na autentická živá vystoupení.

Jakub Pípal

Pipal mensi

Jakub Pípal, olomoucký rodák, skvělý muzikant a excelentní hráč na klasickou kytaru. Výuku hry na kytaru absolvoval na ZUŠ Žerotín v Olomouci a později jej v Ostravě vedl věhlasný hudební pedagog a koncertní hráč Mgr. Martin Ládr.

Štěpán Gruchala

Sigma Guitars tpn Gruchala men

Štěpán Gruchala, frontman kapely Bluesquare, spoluvýrobce el. kytar G&G, dřívější velmi úspěšný přispěvatel časopisu Muzikus a v neposlední řadě také zapálený biolog. Jeho kapela Bluesquare vytváří překvapivě energické autorské blues. Kapela získala ocenění Zajíc 2010 v kategorii jazz/blues, odehrála více než 120 koncertů po celé ČR i v  zahraničí a v listopadu 2014 vydala desku Sychravé ráno.

vlajka cz vlajka pl vlajka sk